54

Almeerse artiesten in de coronahitlijst

Auteursrechtenorganisatie Buma Cultuur heeft afgelopen week radiostations opgeroepen om zoveel mogelijk muziek van Nederlandse artiesten te draaien. “Artiesten treden niet meer op en zien daardoor een groot deel van hun inkomsten verdwijnen”, zegt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur. “Je kunt wel harten onder de riem blijven steken tot je een ons weegt. Maar daar hebben artiesten uiteindelijk niets aan”.

Hitlijst

Om die reden heeft de redactie van 1Almere een hitlijst samengesteld. Een lijst die wordt geopend en gesloten door Almeerse artiesten. De hitlijst staat in Spotify. Ook al levert de streamingdienst Spotify voor artiesten vaak weinig op, toch zijn alle kleine beetjes meegenomen. “Artiesten krijgen gemiddeld € 0,0042 per stream. Dit bedrag verschilt wel per artiest: zo is de één bij een platenlabel aangesloten, de ander niet“, schrijft ze.nl. Maar toch: voor de artiesten een kleine bijdrage. En ook voor jou als thuiszitter even wat vermaak.

Almeerse artiesten

De Almeerse artiesten Ali B., Caroline in ‘t Veld, Famke Louise, Aliyah en Berdien Stenberg openen en sluiten de lijst. Er zijn ook vijf artiesten die niet uit Almere komen, maar een podium verdienen: Kris Kross Amsterdam, Maan, Snelle, Racoon en Trijntje Oosterhuis.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant