70

Zorghotel Perspectief geopend; burgemeester onder de indruk

Deze week opende Zorghotel Perspectief de deuren voor coronapatiënten. Het zorghotel in Tussen de Vaarten is een tijdelijke opvanglocatie voor de patiënten. De zorg wordt geleverd door huisartsen en de wijkverpleging van Zorggroep Almere.

Ziek

“Perspectief is volledig ingericht om zorg te kunnen bieden aan coronapatiënten die te ziek zijn om thuis te kunnen blijven maar die niet urgent genoeg zijn om opgenomen te kunnen worden in het ziekenhuis”, aldus Zorggroep Almere.

Burgemeester

Burgemeester Franc Weerwind en wethouder Roelie Bosch bezochten het zorghotel. “De burgemeester en wethouder waren duidelijk onder de indruk van het vele werk dat is verricht om het gebouw in vier dagen tijd gereed te maken om coronapatiënten op te vangen en zorg te bieden”, schrijft de zorggroep. “De burgemeester is blij dat ook in Almere nu coronapatiënten kunnen worden opgevangen en zij niet naar Emmeloord of Lelystad af hoeven te reizen. Ook mogen de patiënten in het zorghotel bezoekers ontvangen wat natuurlijk heel fijn is voor zowel de patiënt als voor de familie”.

Gezondheidscentrum Perspectief

Perspectief was al even niet meer in gebruik als gezondheidscentrum. Het gebouw is de afgelopen periode gereed gemaakt om 12 patiënten met corona op te kunnen vangen en te verzorgen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant