59

Veel vrijwilligers voor coronamaatjes-project bij De Schoor

Stichting De Schoor heeft al honderden vrijwilligers mogen verwelkomen voor het project Coronamaatjes. Het project verbindt inwoners van Almere met een kwetsbare gezondheid met buurtgenoten die hen op afstand gezelschap willen houden of praktische hulp willen bieden.

Verschillende maatjes

De maatjes helpen op verschillende manieren: als telefoonmaatje, boodschappenmaatje of bij het uitlaten van de hond. Coronamaatjes Almere is opgericht door de wijkteams Almere en is om er te zijn voor inwoners van Almere met een kwetsbare gezondheid.

Weinig contacten

De overheid en het RIVM raden kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) aan om grote gezelschappen en openbaar vervoer te vermijden. “Dat leidt tot minder sociale contacten en minder praktische hulp voor een groep voor wie dit juist erg belangrijk is”, aldus De Schoor.

Meer informatie is te vinden via de speciale Facebookpagina.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant