66

Vattenfall krijgt vergunningen voor biomassacentrale

Energiebedrijf Vattenfall mag de huidige energiecentrale in Diemen ombouwen tot een Biomassacentrale. Ondanks de vele kritiek is het toch gelukt alle vergunningen te verkrijgen.

Duurzaam

De gemeente Almere is tegen de komst van een biomassacentrale in Diemen. De gemeenteraad vraagt zich af of de biomassacentrale echt duurzaam is. Ook de gemeenteraad van Diemen ziet de biomassacentrale niet zitten. De provincie Noord-Holland geeft aan dat de uitstoot lager zal zijn dan de huidige uitstoot.

Biomassa

De biomassa-installatie zal worden gestookt op houtkorrels oftewel houtpellets. Volgens Vattenfall levert dit een verduurzaming van het stadswarmtenet op. Als Vattenfall de biomassacentrale daadwerkelijk bouwt, wordt de gascentrale in Diemen minder gebruikt en wordt er ook minder aardgas verbruikt.

Onrust

Eerder meldde energiebedrijf Vattenfall (voorheen NUON) dat een groot deel van de Almeerse huishoudens over twee jaar verwarmd zou kunnen worden door één van de grootste houtkachels in Nederland. Het artikel leverde veel verontruste reacties op onder de lezers van 1Almere.nl.

Lees ook eens:

Gemeente Almere tegen komst Biomassacentrale in Diemen

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant