52

Stelling: Woonwijk of Floriade?

De gemeente Almere wil mogelijk de Floriade uitstellen. Er zou zelfs gesproken zijn over het niet door laten gaan van het evenement. Dat zegt fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV. Ook de SP zegt in een reactie geen Floriade meer te willen en pleit voor woningbouw. Zo meldt de regionale omroep.

Stem mee

Wat vind jij? Moet er in plaats van de Floriade gelijk een woonwijk worden gebouwd? Kortom, moet de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2022 worden afgelast? Geef hieronder je mening. Het is ook mogelijk om een optie toe te voegen aan de poll of laat eens een reactie achter onderaan deze pagina.

[democracy id=”43″]

Let op: Antwoorden die toegevoegd zijn door websitebezoekers, worden met een * aangegeven. Deze antwoorden zijn later toegevoegd aan de poll en kunnen dus een vertekend beeld geven van de uitslag, omdat niet iedere stemmer dezelfde keuze had. De poll geeft slechts een indicatie van wat Almere belangrijk vindt.

Crisis

In 2020 vindt er ook een wereldtuinbouwtentoonstelling plaats in Dubai. De organisatie in Dubai heeft afgelopen weekend voor één jaar uitstel gepleit. Reden daarvan is de coronacrisis. Doordat beide evenementen nu dicht op elkaar gepland staan, wil de gemeente de officiële tentoonstelling in Almere van 2022 uitstellen. “Dat is geen beslissing die zelfstandig genomen kan worden, maar is afhankelijk van andere partijen”, zo wordt gemeld bij de regionale omroep.

Leefbaar Almere en de ChristenUnie vinden het nog te vroeg om te kijken naar het stopzetten van de Floriade. Dat geldt ook voor enkele andere fracties in de gemeenteraad. De Partij voor de Dieren en de PvdA willen het extern onderzoek afwachten.

Het oorspronkelijke plan is om eerst de Floriade te organiseren in 2022 en er vervolgens een woonwijk van te maken. Volgens de PVV kost het organiseren van de Floriade ‘ontzettend veel geld’.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant