67

Extra snelheidscontroles op Almeerse dreven

De politie ziet dat automobilisten de laatste tijd harder rijden op onder andere de Veluwedreef. Doordat het rustiger op straat is, lijken sommige autobestuurders een loopje te nemen met de snelheid. Toch roept de politie op om goed te letten op de snelheid. De politie controleert extra.

50 km/u

“Op de Veluwedreef is de maximale toegestane snelheid 50 km/uur. Maar er zijn toch mensen die ondanks de flitspalen daar veel te hard rijden”, schrijft de politie op Facebook. “We zien dat het in deze coronatijd rustiger is op straat, maar dat neemt niet weg dat we ons nog steeds aan de snelheid moeten houden. De Veluwedreef is geen snelweg, dus graag wat kalmer aan daar”.

Extra controles

“Ook maandag 6 april is er wederom een snelheidscontrole gedaan. Hierbij werden in totaal 10 bekeuringen geschreven”, zegt de politie. “Bij vijf bestuurders werd ook het rijbewijs ingevorderd, omdat er snelheden ruim boven de 100 km/uur werd gemeten. Een 17-jarige beginnende bestuurder, waarbij ook het rijbewijs werd ingevorderd in verband met de snelheid, reed niet onder toezicht. Hij kreeg daarvoor nog een proces-verbaal erbij”.

“Ook op de Hogering deden we een meting. Daar raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met een snelheid van 182 km/uur reed waar maar 80 km/uur is toegestaan”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant