71

Almeerse politie gaat strenger controleren op naleven coronamaatregelen

Het kan inmiddels niemand meer ontgaan zijn dat wij met zijn allen in strijd zijn tegen het coronavirus. In de strijd hiertegen zijn een aantal maatregelen ingesteld. Inmiddels zijn er sancties gesteld op het niet naleven hiervan. Zo kan onvoldoende afstand houden van elkaar (minimaal 1,5 meter) een boete van 400 euro per persoon opleveren.

Meer boetes

“In Almere merken wij op dat op vele hangplekken mensen de regels compleet aan hun laars lappen”, zo laat de politie weten. De politie gaat daarom strenger controleren. Dat betekent minder waarschuwingen en meer boetes.

Gisteravond was het effect daarvan merkbaar: ”Er zijn, in samenwerking met Handhaving Stadstoezicht Almere, 18 processen verbaal uitgeschreven van circa 400 euro aan personen op bekende hangplekken die zich niet aan de regelgeving hielden”.

Ouders

De politie doet ook een oproep aan ouders: “Zorg dat uw kind zich ook aan de geldende regels houdt zodat u niet door uw kind verrast wordt door een boete van 400 euro”.

Regels

Kortom: ”Houd je aan de regels die door het RIVM en de minister zijn opgesteld en voorkom verspreiding. Voorkom dat je kwetsbare naasten infecteert met dit virus”, aldus de politie. “Houd 1,5 meter afstand van elkaar en kom niet in grote groepen bij elkaar”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant