67

Mogelijk uitstel van Floriade in 2022

De gemeente Almere wil mogelijk de Floriade uitstellen. Dat meldt de regionale omroep. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats in 2022. Het is mogelijk dat het evenement wordt verplaatst naar een ander jaar.

Crisis

In 2020 vindt er ook een wereldtuinbouwtentoonstelling plaats in Dubai. De organisatie in Dubai heeft afgelopen weekend voor één jaar uitstel gepleit. Reden daarvan is de coronacrisis. Doordat beide evenementen nu dicht op elkaar gepland staan, wil de gemeente de officiële tentoonstelling in Almere van 2022 uitstellen. “Dat is geen beslissing die zelfstandig genomen kan worden, maar is afhankelijk van andere partijen”, zo wordt gemeld bij de regionale omroep.

Directeur

Vandaag was er meer nieuws rondom de Floriade. Directeur Peter Verdaasdonk van Floriade BV wordt vervangen. Zijn taken worden vanaf nu tijdelijk overgenomen door Pieter Cloo.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant