71

Annerie Brenninkmeijer nieuwe directeur bibliotheek

Annerie Brenninkmeijer volgt per 1 juni Chris Wiersma op als nieuwe directeur-bestuurder bij de nieuwe bibliotheek. Wiersma neemt op 25 juni officieel afscheid.

Annerie Brenninkmeijer

Annerie Brenninkmeijer is op dit moment Unitmanager bibliotheken en lid MT bij de bibliotheek van Rotterdam. Een groot deel van haar loopbaan heeft zich in het bedrijfsleven afgespeeld, waar zij verschillende directiefuncties bij multinationals had, veelal in het marketingdomein.

Hip

“Ik houd van de dynamiek, innovatiekracht en externe blik van het bibliotheekwezen”, schrijft Brenninkmeijer. “Daarnaast ben ik trots op de groeiende maatschappelijke relevantie van bibliotheken als plek voor ontmoeting, studie en persoonlijke ontwikkeling. Bibliotheken zijn hip en happening”. De stap naar de bibliotheek is haar zeer goed bevallen.

Vooruitstrevend

Haar doel is om samen met medewerkers en stakeholders bij te dragen aan het vooruitstrevende karakter van de nieuwe bibliotheek. “Maar ook de goede relatie met de gemeente verder te verstevigen”, zo laat de bibliotheek weten. “Ze wil met haar passie voor innovatie het verschil kunnen maken in de maatschappij, in een groeiende stad met grootstedelijke uitdagingen en ambities”.

De bibliotheek Tweette vanochtend over Annerie Brenninkmeijer:

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant