Ondertussen in Almere: Poffertjes, ‘afhaalloket’ voor huiswerk en Ali B.

In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ zoekt de redactie van 1Almere naar interessante nieuwtjes op sociale media. Vandaag aandacht voor actuele ‘coronanieuwtjes’.

De Olijfboom

Basisschool De Olijfboom in de Parkwijk heeft het NOS Journaal gehaald. De school had eerder al huiswerkpakketten klaarliggen voor de kinderen. Nu heeft de school een handige manier bedacht om de pakketten op te laten halen door de ouders. De school heeft een ‘afhaalloket’ voor huiswerk. “Het is geweldig dat je via ons afhaalloket toch even de kinderen kan zien. Je kan dan kletsen en kijken hoe het met ze gaat”, zegt directrice Aletta Wijnsouw van basisschool De Olijfboom tegen een verslaggever van de regionale omroep. De reportage was ook te zien in het NOS Journaal met regionieuws.

Luchtalarm

Ondanks de coronacrisis ging de test voor het luchtalarm gewoon door. De gemeente Almere verstuurde er een Tweet over.

Castrovalva

Woonzorgcentrum Castrovalva heeft zondagmiddag een poffertjesmiddag gehouden voor de bewoners. De middag werd georganiseerd door twee vriendinnen onder de naam ‘Happy Sunday’. Iedere zondag worden de bewoners van het woonzorgcentrum verrast.

Ali B.

De Almeerse rapper Ali B. heeft de komende tijd weer veel te doen. Hij gaat bij zelfstandig wonende ouderen bloemen bezorgen met de sierteeltsector en ouderenbond ANBO.

Oostvaardersbuurt

Veel positieve reacties op een initiatief in de Oostvaardersbuurt. Bewoners zingen er op het balkon samen met de buren. Drie keer in de week, klokslag 6 uur, staan de bewoners van de Schoonenvaart te zingen.

Geweldig hahahahaha moeten wij ook op het dakterras doen“, schrijft Nicole op Facebook. Piet schrijft: ”Super 👍👍👍👍” en ”Geweldig! Echt een leuk initiatief”, vindt Anja.

Foto’s

Screenshots Facebook- en Twitterberichten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.