52

Weekoverzicht: Noodplan lerarentekort, coronacrisis en vernielingen

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt. De redactie heeft het belangrijkste geselecteerd en op een rijtje gezet.

Noodplan

Het noodplan om het lerarentekort in Almere tegen te gaan, is bijna af. Dat meldde de Almeerse Scholen Groep (ASG) deze week aan de regionale omroep. Naar verwachting is het plan op 6 april compleet.

Noodplan tegen lerarentekort bijna af

Coronacrisis

Nederlandse dierenorganisaties doen een dringend beroep op de overheid om dierverzorgers, dierenambulancepersoneel en dierenartsen buiten de voedselketen alsnog toe te voegen aan de lijst met cruciale beroepen. Dat meldt Stichting AAP in Almere. De Almeerse stichting heeft zelf ook een dringend beroep gedaan op de overheid om het werk van dierenorganisaties als cruciaal te zien.

Dierenorganisaties luiden noodklok: dieren in gedrang door coronavirus

De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor de culturele sector in heel Nederland en ook in Almere. Nu de maatregelen voor grootschalige bijeenkomsten verlengd zijn tot 1 juni wordt de impact groter, en het vinden van nieuwe data ingewikkelder. De gemeente Almere wil daarom lokale steunmaatregelen voor de cultuursector.

Stichting AAP schrapt rondleidingen vanwege coronavirus

Donderdagmiddag hebben Almeerse hulpdiensten met sirenes hun dankbaarheid geuit voor het ziekenhuispersoneel van het Flevoziekenhuis. De hulpverleners willen zo laten zien dat zij solidair zijn met de artsen en verplegers.

Hulde en sirenes voor zorgpersoneel Flevoziekenhuis

Woningoverval

Maandagavond 30 maart vond er om 21.50 uur een woningoverval plaats aan de Wittewerf in Almere Haven. De politie zoekt getuigen.

Politie zoekt getuigen woningoverval aan Wittewerf

Vernielingen

In het Bos der Onverzettelijken bij de Verzetswijk zijn afgelopen weekend drie borden vernield. Op de borden staan namen van verzetsstrijders en verzetsgroepen.

Vernielingen in Bos der Onverzettelijken

Moord

De Almeerse verdachte die wordt verdacht van betrokkenheid op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, blijft voorlopig in de cel. Zo is woensdag bekendgemaakt door de rechtbank in Amsterdam. De andere twee medeverdachten blijven ook in de cel.

Verdachte moord op Derk Wiersum blijft in cel

Fraudezaak

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan de fraude met pinterminals. Tussen 30 maart 2019 en 16 mei 2019 wisten criminelen in totaal 14 pinterminals van een supermarktketen om te wisselen. Daarbij maakten ze tienduizenden euro’s buit.

Almeerder verdacht van medeplichtigheid bij fraude met pinterminals

Illegale afvaldumping

Stadsreiniging zet de komende tijd extra personeel in om de illegale afvaldumpingen op te ruimen. Ambtenaren van de gemeente Almere nemen die taak op zich.

Toename illegale afvaldumpingen

Investeren

De Rijksoverheid heeft de gemeente Almere ruim een miljoen euro gegeven om Almeerders uit de auto te krijgen. Het project ‘Bewust Reizen’ moet daar tot 2022 iets aan gaan doen. De bedoeling is dat zij met de fiets en het openbaar vervoer naar Amsterdam reizen.

Dat wist ik niet: Met een speed-pedelec door Almere

Foto

Centrum van Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant