84

Kinderen maken thuis tijdcapsules

Veel Almeerse kinderen hebben van hun school een digitaal leerpakket meegekregen. Zo kunnen zij thuis aan de slag met hun oefeningen. Ook het knutselen gaat thuis verder.

Voor de klas

“Erfgoedhuis Almere had deze maanden via de leerlijn KIDD van BonteHond eigenlijk ook voor de klas gestaan, om basisscholieren te vertellen over de bijzondere geschiedenis van de Almeerse bodem, en welke dingen hier allemaal gevonden zijn. Omdat deze lessen nu niet door kunnen gaan, heeft het Erfgoedhuis de les digitaal gemaakt. Kinderen kunnen nu thuis aan de gang met een opdracht om een tijdscapsule te maken”, meldt de gemeente Almere.

“Normaal geeft collega Lisa Zijlstra – Aref les aan basisscholieren over archeologie en monumenten in Almere”, schrijft het Erfgoedhuis. “Nu wij allemaal thuis moeten zitten vanwege corona, is het een beetje een gekke periode. Kinderen, medewerkers van de gemeente en scholieren moeten nu thuis werken aan school of werk. Ook aan Lisa is daarom gevraagd om een thuisopdracht te maken voor de leerlijn KIDD van BonteHond, zodat kinderen thuis aan de slag kunnen met archeologie”.

Tijdscapsule

Op de website van de gemeente zijn de opdrachten te vinden die de kinderen kunnen volgen. Kinderen kunnen hun eigen tijdscapsule maken.

Voortgezet onderwijs

Er zijn meer opdrachten: In de les Monumenten in Almere maken leerlingen kennis met enkele bijzondere gebouwen van Almere. Deze opdracht is bedoeld voor kinderen in groep 7/8 en 1/2 van het Voortgezet Onderwijs.

Bekijk ook eens:

Vooruitblik: Almere haalt haar archeologische verleden naar boven

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant