72

Aantal IC-bedden Flevoziekenhuis wordt minder

Op dit moment is de IC-capaciteit in het Flevoziekenhuis nog voldoende, maar ‘het wordt wel spannend’. Het aantal bedden op de Intensive Care wordt steeds minder. Zo laat voorzitter Anita Arts van de Raad van Bestuur van het Flevoziekenhuis weten in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken.

Uitbreiden

“Het Flevoziekenhuis werkt aan het uitbreiden van de Intensive Care naar dertig bedden, om zorg te kunnen bieden aan coronapatiënten”, zo wordt vertelt in de uitzending. Het grote probleem vormt volgens de ziekenhuisdirecteur het gebrek aan beademingsapparatuur.

Impact

“De coronacrisis heeft grote impact op medewerkers van het Flevoziekenhuis”, aldus Anita Arts. In de uitzending van Over Flevoland Gesproken omschrijft zij deze tijd als een hevige situatie.

Tijdelijke opvang

In Tussen de Vaarten wordt een tijdelijke opvang opgezet voor coronapatiënten. Dat gebeurt in het voormalig gezondheidscentrum Perspectief. “Op de locatie kunnen mensen terecht die geen medische ziekenhuiszorg nodig hebben, maar wel verpleeghuiszorg”, meldt Zorggroep Almere. Vanaf maandag wordt de opvang in gebruik genomen.

Over Flevoland Gesproken

Bekijk de volledige uitzending van Over Flevoland Gesproken bij de regionale omroep. In de uitzending vertelt Anita Arts van de Raad van Bestuur van het Flevoziekenhuis meer over de coronacrisis.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant