64

Stadsreiniging zet ambtenaren in bij opruimen illegale dumping

Stadsreiniging zet de komende tijd extra personeel in om de illegale afvaldumpingen op te ruimen. Ambtenaren van de gemeente Almere nemen die taak op zich.

Vuilniswagen

“Bij Stadsreiniging zien we dat we eigenlijk wat personeel tekort komen. Daarom hebben we een oproep gedaan. Twaalf mensen hebben daarop gereageerd”, zo vertelt Thomas Meester bij de regionale omroep. De ambtenaren gaan mee op de vuilniswagen. Ook Thomas Meester, die normaal HR-manager is bij de gemeente, ging mee.

Toename afvaldumping

In Almere is er de laatste tijd een toename van illegale afvaldumpingen. Sinds 2015 is het aantal gedumpte kilo’s afval met 37 procent toegenomen. Stadstoezicht is de illegale dumping helemaal zat. Er wordt wel op gehandhaafd, maar het vinden van de eigenaar is niet altijd mogelijk. De politiek is al langere tijd bezig om iets aan het probleem te doen. Vorig jaar riep de gemeenteraad het stadsbestuur op om strenger op te treden.

Lees ook eens:

Toename illegale afvaldumpingen

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant