58

NIDA Almere vraagt scholen hun labjassen beschikbaar te stellen

‘Alle kleine beetjes kunnen helpen. Niet alleen mondkapjes, maar ook labjassen, schorten en of handschoenen’, zegt NIDA-raadslid Hassan Buyatui. NIDA Almere vraagt dan ook aan de Almeerse scholen om hun labjassen beschikbaar te stellen voor Almeerse huisartsen. “De labjassen kunnen de huisartsen gaan dragen om coronabesmetting te voorkomen”, aldus de partij.

Beschermend materiaal

“Het idee is heel simpel: Huisartsen kampen met tekorten aan beschermingsmiddelen en de leerlingen doen nu geen practica. Mijn verzoek aan de Almeerse scholen is daarom om labjassen en ander beschermend materiaal uit te lenen aan de huisartsen. Tenminste, als scholen daadwerkelijk in bezit zijn van dit soort materialen”, zegt Hassan Buyatui van NIDA Almere.

Amsterdam

“Ervaring leert – ik geef ook natuur- en scheikunde – dat er altijd meer aanwezig is dan je zou denken. Op de school waar ik werk in Amsterdam, hadden we net een nieuwe lading labjassen binnen. Die hebben we op verzoek inmiddels uitgeleend. Dit werd enorm gewaardeerd”, aldus Buyatui.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant