Lokale radio in Almere ook op DAB+

Deel dit artikel

De lokale radiozender EASY 95.5 FM zal vanaf deze maand ook te horen zijn via een digitaal radiokanaal. Het Ministerie van Economische Zaken en het Agentschap Telecom hebben groen licht gegeven voor de vergunning op DAB+.

DAB+

DAB+ is de digitale opvolger van FM. “Een radio met DAB+ technologie biedt meer keuze aan radiostations, digitale geluidskwaliteit en in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations”, meldt Digital Radio NL. “Via DAB+ kun je momenteel luisteren naar alle landelijke en regionale publieke en commerciële radiostations die je kent van FM. Daarnaast zijn ten opzichte van FM extra digital only radiostations te beluisteren”. Binnenkort komen daar dus ook enkele lokale zenders bij, waaronder EASY FM in Almere. De zender zal te beluisteren zijn op kanaal 10c.

Easy FM

EASY FM is de lokale radiozender van Almere. De zender is te beluisteren via 95,5 FM, via de gelijknamige website en ook via de (gratis) app.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

3 Reacties op “Lokale radio in Almere ook op DAB+”

 1. Fred

  Ik heb op mijn DAB ontvanger gezocht op kanaal 10C naar Easy FM.
  Ik heb op dat kanaal helemaal geen signaal en kan dus niet via DAB naar jullie programma’s luisteren.
  Hebben jullie een tip voor mij? Moet ik mijn antenne richten naar jullie zender? Waar staat jullie zendmast?
  Ik woon in Almere Haven, wijk De Velden

 2. Fred

  DAB+ is de digitale opvolger van FM. “Een radio met DAB+ technologie biedt meer keuze aan radiostations, digitale geluidskwaliteit en in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations”, meldt Digital Radio NL. “Via DAB+ kun je momenteel luisteren naar alle landelijke en regionale publieke en commerciële radiostations die je kent van FM. Daarnaast zijn ten opzichte van FM extra digital only radiostations te beluisteren”. Binnenkort komen daar dus ook enkele lokale zenders bij, waaronder EASY FM in Almere. De zender zal te beluisteren zijn op kanaal 10c.

Reageren is niet meer mogelijk.