57

Noodplan tegen lerarentekort bijna af

Het noodplan om het lerarentekort in Almere tegen te gaan, is bijna af. Dat meldt de Almeerse Scholen Groep (ASG) aan de regionale omroep. Naar verwachting is het plan op 6 april compleet.

Bijeenkomsten

Ondanks de maatregelen van de overheid werden er in de afgelopen weken kleine bijeenkomsten georganiseerd. Alleen op die manier konden er ideeën verzameld worden voor het plan. “Uit die bijeenkomsten zijn verfrissende ideeën gekomen die we op de achtergrond aan het uitwerken zijn”, zegt een woordvoerder. Er wordt nog bekeken hoe het plan op 6 april gepresenteerd kan worden.

Tekort

Almere heeft een groot tekort aan leraren in het onderwijs. Eerder kondigde het kabinet al aan om met noodmaatregelen te komen om het lerarentekort in Nederland aan te pakken. Ook Almere krijgt te maken met de plannen. Het eerst wordt het lerarentekort in Amsterdam en Rotterdam aangepakt. De plannen voor Almere volgen later.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant