51

Dierenorganisaties luiden noodklok: dieren in gedrang door coronavirus

Nederlandse dierenorganisaties doen een dringend beroep op de overheid om dierverzorgers, dierenambulancepersoneel en dierenartsen buiten de voedselketen alsnog toe te voegen aan de lijst met cruciale beroepen. Dat meldt Stichting AAP in Almere. De Almeerse stichting heeft zelf ook een dringend beroep gedaan op de overheid om het werk van dierenorganisaties als cruciaal te zien.

Nood

“Als gevolg van deze en andere beperkende maatregelen om verdere uitbraak van het coronavirus te voorkomen, komt de noodzakelijke zorg voor dieren steeds meer in het gedrang”, schrijft Stichting AAP. “Onvoldoende zorg voor dieren die van mensen afhankelijk zijn heeft negatieve gevolgen voor welzijn, gezondheid en veiligheid van mens en dier”.

Buitenland wel

Afgelopen weken hebben de dierenorganisaties hierover gesprekken gevoerd met het RIVM en de betrokken ministeries. “In alle ons omringende landen zijn dierverzorgers en dierenartsen wel erkend als cruciale beroepen. Zelfs in de noodverordening van New York worden deze beroepen ‘van essentieel belang’ genoemd”, aldus AAP.

Petitie

Eerder startte Dierenambulance Amsterdam een petitie. Op dit moment vallen de dierenartsen, dierenhulpverleners en dierenambulancemedewerkers niet onder de vitale beroepen. Bij een lockdown betekent dit dat zij hun werk niet meer kunnen uitoefenen. De petitie wordt ook door de Almeerse Stichting AAP ondersteund. De petitie is nu ruim 50.000 keer ondertekend.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant