84

Corona-overzicht: Aantal besmettingen coronavirus blijft toenemen in Almere

Het aantal besmettingen van het coronavirus in Almere staat op dit moment op zestig. Het gaat om het aantal gemelde besmettingen. Ook de TBS-kliniek in Almere Buiten meldt dat er een cliënt besmet is geraakt met het virus.

TBS

De besmette TBS’er wordt afgezonderd van de rest. Dit gebeurde zodra de cliënt klachten vertoonde. De cliënt is daarna positief getest. De GGD en het personeel werden gelijk op de hoogte gesteld.

Corona-effect

Naast besmettingen levert het virus meer problemen op. Zo is de rechtszaak rond de gewapende overval aan de Nat King Colestraat stil komen te liggen. De zaak zou in januari worden behandeld, maar loopt vertraging op. Onder andere het coronavirus is daarvan de reden. Een andere reden is dat er nieuw onderzoek is gedaan.

Artiesten

Ook artiesten hebben het moeilijk in deze tijd. Almeerder Charly Luske helpt zijn collega’s de moeilijke tijd door. Hij is het online muziekplatform PrivePodium gestart. Er zijn onder andere optredens van Elske DeWall en Berget Lewis te zien.

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis behandelt op dit moment meerdere patiënten die het coronavirus hebben opgelopen. Toch gaat de zorg voor andere patiënten ook door.

Maandag verzond het ziekenhuis een brief aan patiënten. De brief is bedoeld voor patiënten met de ziekte kanker. “Als een patiënt met kanker het virus krijgt, kan de patiënt zieker worden dan een gezond persoon. Wij doen er alles aan om onze patiënten zo goed en veilig mogelijk door deze periode heen te helpen”, schrijft het ziekenhuis. Lees hier de informatiebrief voor oncologiepatiënten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant