Corona-overzicht: Aantal besmettingen coronavirus blijft toenemen in Almere

Deel dit artikel

Het aantal besmettingen van het coronavirus in Almere staat op dit moment op zestig. Het gaat om het aantal gemelde besmettingen. Ook de TBS-kliniek in Almere Buiten meldt dat er een cliënt besmet is geraakt met het virus.

TBS

De besmette TBS’er wordt afgezonderd van de rest. Dit gebeurde zodra de cliënt klachten vertoonde. De cliënt is daarna positief getest. De GGD en het personeel werden gelijk op de hoogte gesteld.

Corona-effect

Naast besmettingen levert het virus meer problemen op. Zo is de rechtszaak rond de gewapende overval aan de Nat King Colestraat stil komen te liggen. De zaak zou in januari worden behandeld, maar loopt vertraging op. Onder andere het coronavirus is daarvan de reden. Een andere reden is dat er nieuw onderzoek is gedaan.

Artiesten

Ook artiesten hebben het moeilijk in deze tijd. Almeerder Charly Luske helpt zijn collega’s de moeilijke tijd door. Hij is het online muziekplatform PrivePodium gestart. Er zijn onder andere optredens van Elske DeWall en Berget Lewis te zien.

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis behandelt op dit moment meerdere patiënten die het coronavirus hebben opgelopen. Toch gaat de zorg voor andere patiënten ook door.

Maandag verzond het ziekenhuis een brief aan patiënten. De brief is bedoeld voor patiënten met de ziekte kanker. “Als een patiënt met kanker het virus krijgt, kan de patiënt zieker worden dan een gezond persoon. Wij doen er alles aan om onze patiënten zo goed en veilig mogelijk door deze periode heen te helpen”, schrijft het ziekenhuis. Lees hier de informatiebrief voor oncologiepatiënten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

19 Reacties op “Corona-overzicht: Aantal besmettingen coronavirus blijft toenemen in Almere”

 1. Jupio

  Ik ben ook wel benieuwd naar de spreiding van het coronavirus over Almere.
  Geleidelijk of alleen in één stadsdeel?

 2. Martin

  Is het echt zo lastig om “behandeld” correct te schrijven, met een “t”?
  Ooit was er een tijd dat kranten de Nederlandse taal beheersten…

 3. Natila

  Wellicht iets voor de Burgermeester en handhavers om toe te zien dat mensen er niet met mooi weer “gezellig” op uit trekken en eens de afstand in acht nemen. Ook fietsers en joggers (niet allemaal) die gewoon strak langs je heen gaan. Als ik mijn hond niet moest uitlaten kwam ik niet eens buiten maar het is een ware veldslag om iedereen in het Verzetsbos en Hanny Schaftpark te ontwijken 🤨😡😢

 4. Bleke Hollander

  Wat klagen mensen hier veel zeg.. Zeker niks te doen. Verveling? Zielige zieltjes 😀

 5. Almere

  De slaap niet kunnen vatten vannacht?? Ik weet toevallig dat de mensen achter 1Almere goed genoeg hun best doen. Ze werken gratis en vrijwillig aan deze website. Omdat er zoveel idioten zijn die niet willen betalen aan een goede nieuwsvoorziening in Almere!! Het kan dan nou eenmaal niet allemaal perfect zijn hé

 6. Valesca

  Voor zover ik kan ontdekken, staat het woord behandelen er maar 2x. Beide staan goed geschreven. Indien je naar deze twee refereert slaat je frustratie nergens op. En val je deze journalisten zonder reden aan.

  Tip: Als je het even niet meer weet gebruik de loop-theorie, ik loop, hij loop+t, zij loop+t etc 🙂

 7. Peter Verbon

  Sorry Martin, maar behandeld is in dit geval correct geschreven met een ‘t’.

 8. Lisanne de Vries

  Martin, in dit geval is behandelt goed hoor. Tegenwoordige tijd behandel is stam plus t. Voltooid deelwoord is wel met een d. Maar dat is hier dus niet het geval.

 9. Tineke

  Hier in Almere Buiten gaan de mensen goed om met de nieuwe regels. Wel is het voor ons allemaal wennen natuurlijk.
  Bij Dirk van den Broek moet je een winkelwagen nemen en achter elkaar blijven lopen, niet langs elkaar haan racen dus, maar met geduld wachten tot de klant voor jou klaar is en doorloopt. Ook maken zij de wagens schoon voor volgend klant.
  Ik zie dat ieder het geduld bezit om rustig aan te doen en afstand te bewaren.
  In Almere stad zag ik helaas mensen tegen elkaar aan lopen alsof het hun een lieve lust was, vooral de jongeren….. jongeren…. hé.. ja jullie daar, doe ‘s rustig aan en besef dat het ook jullie kan overkomen…..En dan zit toch gauw een aantal weken aan de beademing, of…… erger

 10. Paul

  Er staat in het artikeltje eerst behandeld met een “d” en later behandelt met “t”.
  Beide keren correct gespeld. Probleem ligt niet bij 1almere.nl.

 11. Ivano

  Bro wtf maakt dat nou weer uit j weet tog wat hij bedoeld?
  je snapt de text toch?
  Zeur dan niet zo en als het j niet bevalt ga j lekker ergens anders j info halen.

 12. Thomas

  beste Martin,

  ….volstrekt onbelangrijk d of t….. zo jaren 60tig. Ga mee met de tijd en laat die onzinnige onhandige schrijfwijze los. Het voegt werkelijk niets toe en wordt alleen verdedigdtdttdt door hobbyisten.

 13. Sjoerd

  Het is bar en boos, het lijkt of niemand zich iets aantrekt van die anderhalve meter, waar ik ook kom, ik kan honderd keer zeggen aub anderhalve meter mAr dan word ik vreemd aangekeken, of mensen worden boos!!!!
  erg dom!!!!

 14. Mr. K. Plop, B.d..

  Als ik dit zo lees.. is corona echt besmettelijk..
  Maar het kan zijn.. dat de scholen dichd zijn..

 15. Mr. K. Plop, B.d..

  De aarde (wordt) onbewoonbaar.. voor mens en dier..
  En het helpt zeker niet.. als Mark Rutte het opgeeft..
  Om ons a.e. corona vrije maatschappij te helpen..
  En alle landen om ons heen dat ook niet doen..
  Dus mensen willen naar de kroeg enzovoort..
  Maar niet werken o.d. schade te betalen..
  Dus staat de koning alleen o.d. Dam..
  En mogen wij liedjes zingen thuis..
  Of zwaaien n.d. opa’s en oma’s..

 16. Mr. K. Plop, B.d..

  Het spijt mij echt maar ik ben ook maar een opa..
  Die nu eenmaal zijn kleinkinderen wil aanraken..

Reageren is niet meer mogelijk.