56

Overheid investeert in verlagen woon-werkverkeer naar Amsterdam

De Rijksoverheid heeft de gemeente Almere ruim een miljoen euro gegeven om Almeerders uit de auto te krijgen. Het project ‘Bewust Reizen’ moet daar tot 2022 iets aan gaan doen. De bedoeling is dat zij met de fiets en het openbaar vervoer naar Amsterdam reizen.

Teveel auto’s

Dagelijks rijden er zo’n 20.000 auto’s tussen Almere en Amsterdam. Dit aantal moet omlaag. Naast het openbaar vervoer kunnen mensen ook kiezen voor bijvoorbeeld de speed pedelec. Met de speed pedelec kunnen forenzen snel per fiets naar hun werk reizen. Het is een oplossing om de uitstoot en drukte te verlagen.

OV

Forenzen die toch voor het openbaar vervoer kiezen, kunnen waarschijnlijk een gratis OV-chipkaart krijgen. Het plan is om daarmee te experimenteren. De chipkaart is bedoeld voor nieuwe bewoners, kortingen op de fietsenstalling bij stations of e-bike probeeracties.

Lees ook eens:

Dat wist ik niet: Met een speed-pedelec door Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant