54

De Schoor organiseert alternatieve activiteiten tijdens het coronavirus

Veel evenementen en activiteiten gaan niet door. Vanwege het coronavirus zijn er door de overheid extra maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. Dat betekent niet dat het werk van welzijnsorganisatie De Schoor stopt. De Schoor organiseert alternatieve activiteiten voor kinderen.

Vroegschoolse activiteiten

“Via Facebook gaan de Voor- en Vroegschoolse Activiteiten van bijvoorbeeld VVE Thuis of Opstapje zoveel mogelijk door”, zo schrijft De Schoor. “U kunt dagelijks meedoen aan het ‘Muziekkwartier’ en het programma ‘Spelend Leren’ wordt ook wekelijks digitaal aangeboden. Daarnaast bieden zij mooie inspiratiebladen aan”.

Jeugdland en Droomspeelbus

“Op de gebruikelijke openingsdagen van de respectievelijke jeugdlanden worden op de Facebookpagina leuke activiteiten geplaatst die kinderen thuis kunnen doen. Kijk op de Facebook van Jeugdland Stad, Jeugdland BuitenJeugdland haven of speeltuin De Speelhaven. Ook de medewerkers van De Droomspeelbus plaatsen elke dag een filmpje op Facebook met leuke activiteiten om thuis te doen. Kijk op Facebook onder De Droomspeelbus”.

#stayathomeAlmere

Ook aan sport en bewegen is gedacht: “Via de hashtag #stayathomeAlmere delen de combinatiefunctionarissen Sport en de buurtsportcoaches van De Schoor, de leukste beweegtips en bieden zij oefeningen & work-outs aan voor thuis om heel Almere in beweging te houden! Te vinden op Facebook en Instagram”.

Meer activiteiten

Op de website van De Schoor vind je meer activiteiten voor kinderen tijdens het coronavirus.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant