56

”Lichte toename aantal autovernielingen in Flevoland”

Het aantal gevallen van autovandalisme is op landelijk niveau gestegen met 4,7 procent. In de provincie Flevoland is tevens sprake van een (lichte) stijging die -met 4,6 procent- inherent is aan de landelijke ontwikkeling. Dit en meer blijkt uit onderzoeksanalyse van Independer. Op basis van de politiecijfers bracht de financieel expert het aantal geregistreerde autovernielingen in Nederland in kaart.

Almere

In Almere werden afgelopen jaar 410 autovernielingen geregistreerd; een toename van 35. Daarmee staat Almere hoog in de lijst als het gaat om de provincie Flevoland. In Lelystad werden afgelopen jaar 190 autovernielingen geregistreerd; een toename van 20. In Dronten werden afgelopen jaar 75 autovernielingen geregistreerd; gelijk aan 2018. In Urk werden afgelopen jaar 25 autovernielingen geregistreerd; een afname van 10. In Zeewolde werden afgelopen jaar 45 autovernielingen geregistreerd; een toename van 10. In Noordoostpolder werden afgelopen jaar 55 autovernielingen geregistreerd; een afname van 10.

Registraties

Afgelopen jaar registreerde de politie in Flevoland 795 gevallen van autovernieling in de provincie. Van alle provincies staat Flevoland hiermee op de derde positie als provincie met het laagste aantal registraties van autovernielingen. Flevolandse gemeenten vertonen grote verschillen in de aantallen en ontwikkelingen als het aankomt op autovandalisme.

In 2019 registreerde de politie in Nederland 1.550 keer vaker gevallen van autovandalisme dan in 2018. Het totaal aantal meldingen kwam in 2019 uit op 34.340. Een opmerkelijke stijging omdat autovernielingen in eerdere jaren juist afnamen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant