69

Almeerse vestiging farmaciebedrijf Roche beklad met teksten

Een deel van het gebouw van farmaciebedrijf Roche is beklad met zwarte verf. Op het gebouw aan de Transistorstraat staat ‘Hoeveel doden?’. Ook hing er een bord met de tekst ‘Fuck Roche winst’. De bekladding heeft waarschijnlijk te maken met de testen die het bedrijf produceert voor het coronavirus. Met de testen kan bekeken worden of iemand corona heeft.

Op Twitter is een foto te bekijken van de bekladding.

Geschokt

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten geschokt te zijn. De politie is inmiddels op de hoogte van de bekladding.

Onder vuur

Het bedrijf lag onder vuur, omdat zij niet genoeg materiaal zou leveren om de testen uit te voeren. Ook waren er geruchten dat het bedrijf het recept voor de vloeistof van de testen geheim zou houden. Het bedrijf heeft inmiddels aangegeven dat het recept op internet staat.

Veel laboratoria in Nederland zijn grotendeels afhankelijk van apparatuur en materialen van Roche.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant