Almeerse vestiging farmaciebedrijf Roche beklad met teksten

Deel dit artikel

Een deel van het gebouw van farmaciebedrijf Roche is beklad met zwarte verf. Op het gebouw aan de Transistorstraat staat ‘Hoeveel doden?’. Ook hing er een bord met de tekst ‘Fuck Roche winst’. De bekladding heeft waarschijnlijk te maken met de testen die het bedrijf produceert voor het coronavirus. Met de testen kan bekeken worden of iemand corona heeft.

Op Twitter is een foto te bekijken van de bekladding.

Geschokt

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten geschokt te zijn. De politie is inmiddels op de hoogte van de bekladding.

Onder vuur

Het bedrijf lag onder vuur, omdat zij niet genoeg materiaal zou leveren om de testen uit te voeren. Ook waren er geruchten dat het bedrijf het recept voor de vloeistof van de testen geheim zou houden. Het bedrijf heeft inmiddels aangegeven dat het recept op internet staat.

Veel laboratoria in Nederland zijn grotendeels afhankelijk van apparatuur en materialen van Roche.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

4 Reacties op “Almeerse vestiging farmaciebedrijf Roche beklad met teksten”

 1. Bianca

  Heel erg begrijpelijk deze daad.
  Is ook niet meer dan logisch,iemand moet toch in actie komen.
  En de huisartsen hebben dringend psychische hulp nodig.
  Het lijkt wel oorlog gezien de reactie van de huisartsen,of hun bepalen wie er wel mag leven en wie er dood moet gaan.
  Wilders mag van mij aan de macht komen.
  Wat hij zegt doet hij ook,de andere ministers zijn slappe softies..

 2. Jaap

  Zijn ze geschocked, dat mensen na deze daad niet met hooivorken en pikhouwelen aankwamen ipv verf en kwasten?

 3. David

  Huisartsen kunnen helemaal niet testen op Corona. Het RIVM bepaalt wie er getest wordt, en doet dat alleen in specifieke gevallen, omdat er te weinig tests beschikbaar zijn – niet gewoon wanneer de huisarts dat vraagt. De buffervloeistof van Roche is er ook weer voldoende, nu liggen de tekorten weer bij andere materialen (kweekstokjes e.d). Ondertussen zijn lokale werknemers van Roche die er niets aan kunnen doen nu bang voor idioten met hooivorken, en moeten huisartsen bang zijn voor eikels die denken dat het aan hen ligt dat er niet getest wordt.

Reageren is niet meer mogelijk.