53

Eerste tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten in Flevoland geopend

Almere telt volgens de laatste cijfers van het RIVM 32 gemelde patiënten. Ook in het Flevoziekenhuis is verzorgend personeel dus hard bezig patiënten te genezen. Om de zorg in Flevoland aan te kunnen, wordt er een tijdelijke zorglocatie geopend in Emmeloord. Ook in Almere worden er mogelijkheden verkend voor een tijdelijke locatie.

Centrum

Corona-patiënten die geen medische ziekenhuiszorg nodig hebben kunnen in het Dokter Jansencentrum terecht. Deze locatie biedt ook zorg aan corona-patiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis maar nog niet naar hun huis of zorginstelling terug kunnen. Het centrum in de Noordoostpolder wordt hiervoor gereed gemaakt”, meldt GGD Flevoland.

Almere

Andere locaties in de regio worden nog onderzocht. Ook in Almere worden er mogelijkheden verkend. Voor de opvang van de doelgroep uit de maatschappelijke opvang (dak- en thuislozen) en GGZ worden ook extra tijdelijke zorglocaties onderzocht.

Gezamenlijk initiatief

De realisatie van deze tijdelijke zorglocaties maakt deel uit van een pakket van maatregelen die worden genomen met het oog op de voorbereiding op een groot aanbod van corona-patiënten.

Het betreft een gezamenlijk initiatief van de zorgsector. Huisartsen, (thuis)zorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio werken hierbij nauw samen met GGD/GHOR Flevoland. Veiligheidsregio Flevoland ondersteunt de zorgsector bij dit initiatief.

Telefoon

Inmiddels heeft het Flevoziekenhuis ook een speciaal telefoonnummer geopend voor contactpersonen van patiënten die op de speciale COVID-afdeling liggen. Het nummer – 036 868 9840 – is 7 dagen per week beschikbaar tussen 13.00 en 15.00 uur.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant