60

Yanmar Stadion heeft nieuwe grasmat

Het Yanmar Stadion in Almere heeft een gloednieuwe grasmat. Dat meldt Almere City FC. “Door het aanhoudende slechte weer was het speelveld in onze thuishaven erg slecht geworden, waardoor de club ervoor koos om de ondergrond te vervangen. De firma Agterberg BV is verantwoordelijk voor het leggen van de nieuwe mat en heeft dit project reeds gerealiseerd”, zo laat de club weten.

Beter gras

“Alles is goed verlopen. We hebben de oude mat eraf gefreesd, de toplaag licht bewerkt en de nieuwe mat erop gelegd”, vertelt Gert van Veller, projectleider Sport bij Agterberg BV. “De mat is 3,5 centimeter dik en we hebben rollen gebruikt die 2,4 meter breed en 15 meter lang zijn. In principe kan er direct op het veld gespeeld worden, al ligt de competitie voorlopig natuurlijk stil vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Het voordeel daarvan is dat het gras nu nog beter kan hechten”.

Almere City FC besloot over te gaan tot het vervangen van de grasmat, omdat de oude ondergrond schril afstak tegen de nieuwe tribunes én de ambities van de club.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant