53

Luchtfilterbedrijf helpt bij productie extra mondmaskers

Fiber Filtration, een bedrijf uit Almere dat normaal gesproken luchtfilters produceert, stapt nu over op mondmaskers. Dat meldt de regionale omroep. Het doek van de luchtfilters blijkt geschikt om er FFP2-maskers van te maken. Deze maskers bevatten een officieel veiligheidskeurmerk die in ziekenhuizen kunnen worden gebruikt. De mondmaskers worden niet aan particulieren verkocht.

Materialen

“De vraag is of wij materialen kunnen leveren voor mondmaskers en of we zelf ademhalingsbescherming kunnen leveren”, vertelt directeur David de Vreede aan de regionale omroep. “Dit weekend was het even spannend omdat Italië besloot om bedrijven te sluiten. Maar omdat wij als vitale onderneming zijn bestempeld, mochten we openblijven”.

Fiber Filtration

Fiber Filtration is een bedrijf uit Almere dat luchtfilters voor ziekenhuizen en bedrijven produceert. De luchtfilters zorgen ervoor dat de lucht schoner wordt door fijnstof uit de lucht te filteren.
In deze tijden van corona merkt het bedrijf dat veel vaste klanten nu geen bestellingen plaatsen. “Klanten in de horeca en industrie zijn weggevallen. En de filterdoeken leveren we tegen dezelfde tarieven als voor de coronacrisis”. Het bedrijf maakt dus geen extra winst door de mondmaskers.

Tekort

Momenteel is er een tekort aan mondmaskers voor zorgend personeel. “Huisartsen, verloskundigen, ziekenhuizen en zorginstellingen worden hierdoor gedupeerd omdat zij in deze moeilijke omstandigheden veilig hun werk moeten kunnen doen”, aldus Zorggroep Almere. Eerder deed de zorggroep al een oproep om mondkapjes in te zamelen. “Het gaat om de mondkapjes die zijn voorzien van de gedrukte markering: FFP1, FFP2 en FFP3″.

Lees ook eens:

Zorggroep Almere zoekt mondkapjes voor de zorg

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant