61

NIDA Almere doet oproep: Zet geen afval op straat

Het NIDA-raadslid Hassan Buyatui roept Almeerders op om de stad schoon te houden en geen afval meer op straat te zetten in deze tijden van coronacrisis. Het raadslid heeft zijn oproep onder andere geplaatst op Twitter.

Mankracht

“Afval zomaar op straat zetten kost de gemeente sowieso extra inzet en mankracht. In verband met de genomen veiligheidsmaatregelen tegen het verder verspreiden van het coronavirus is de systematiek van afvalinzameling nog verder onder druk komen te staan en het is buitengewoon lastig om alles snel op te ruimen”, aldus Buyatui.

Afval verkeerd aangeboden

“De medewerkers van stadsreiniging die nog wel kunnen werken, doen heel hard hun best om het afval af te voeren en de stad schoon te houden. Dat is fijn. Helaas zien we dat afval in verschillen delen van de stad onverminderd verkeerd aangeboden wordt. Vooral grofvuil. Vandaar de oproep aan onze inwoners om de straten schoon te houden”.

Ophalen

Het ophalen van grofvuil is mogelijk via de gemeente. Dit kan gratis, maar wel op afspraak: “Voor gratis ophalen van grofvuil moeten Almeerders weliswaar rekening houden met een wachttijd van zo’n twee weken, maar dan toch mag dit geen reden zijn om grofvuil op straat te dumpen”, schrijft Buyatui op internet.

Vaker last

In Almere is er de laatste tijd een toename van illegale afvaldumpingen. Sinds 2015 is het aantal gedumpte kilo’s afval met 37 procent toegenomen. Stadstoezicht is de illegale dumping helemaal zat. Er wordt wel op gehandhaafd, maar het vinden van de eigenaar is niet altijd mogelijk. De politiek is al langere tijd bezig om iets aan het probleem te doen. Vorig jaar riep de gemeenteraad het stadsbestuur op om strenger op te treden.

Lees ook eens:

Toename illegale afvaldumpingen

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant