53

Gemeente stuurt brief aan zorgaanbieders over coronavirus

De gemeente Almere heeft een brief gestuurd aan alle gecontracteerde zorgaanbieders over de situatie rondom het coronavirus. Dat meldt de gemeente online.

Steun

De gemeente Almere spreekt haar steun uit aan de aanbieders over de lastige omstandigheden waarin de zorgsector verkeert. “Daarnaast staat beschreven wat aanbieders en de gemeente over en weer van elkaar kunnen verwachten om de continuïteit van zorg zo veel mogelijk op peil te houden”.

Stijgende zorgvraag

Volgens de gemeente is er de komende tijd sprake van een stijgende zorgvraag. De gemeente verwacht dat bijvoorbeeld mantelzorg of extra hulp uitvalt. “Dit kan leiden tot extra zorgtoewijzing of nieuwe klanten. Het kan verder invloed hebben op de afwegingen die u maakt voor uw bestaande klanten. Het is zaak om ook bij deze extra vraag in nauw contact de juiste prioriteiten te stellen”, zo schrijft de gemeente.

De volledige brief is te lezen op de website van de gemeente Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant