59

Mogelijk nieuwe musicaltheater aan Weerwater

Almere krijgt mogelijk een musicaltheater. Afgelopen tijd heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de toekomstige locatie. Meest voor de hand liggend is een locatie aan het Weerwater.

Locatieonderzoek

“Samen met de initiatiefnemer New Productions heeft het college een locatieonderzoek verricht”, zo laat het college weten. “Meerdere locaties zijn tegen het licht gehouden. Uit dit locatieonderzoek komen twee locaties als kansrijk naar voren. Deze twee locaties bevinden zich in en aan het Weerwater in Almere Stad: Atlantisstrand en de Oostkavels in het centrum van Almere”.

Kansen en effecten

“Met dit locatieonderzoek brengt het college in beeld wat de vestiging kan betekenen voor de stad en wat de kansen en effecten zijn. De gemeenteraad kan zich nu voor het eerst een beeld vormen van het initiatief en aan het college meegeven wat zij belangrijk vindt. Op basis van deze informatie formuleert het college later haar voorkeur”.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant