53

Weekoverzicht: Van Schone Lucht Akkoord tot Coronacrisis

Benieuwd naar wat er afgelopen week gebeurde in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste berichten.

Medewerkers Flevoziekenhuis besmet

In Almere zijn er zondag geen nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het RIVM zondagmiddag. Wel zijn er drie medewerkers van het Flevoziekenhuis positief getest op het coronavirus. Zij blijven in thuisisolatie.

Almere neemt corona-maatregelen; van bioscoop tot lokale omroep

Sinds deze week wordt op de Huisartsenpost de patiëntenstroom gescheiden op twee locaties. De huisartsenpost bij het Flevoziekenhuis behandeld nu alleen nog mensen met luchtwegklachten.

Huisartsenpost richt twee locaties in om besmetting te beperken

Groothandel Sligro opende per direct de deuren voor particulieren. De Sligro in Almere aan De Huchtstraat 12 is vanaf nu dus te bezoeken door particulieren klanten. Normaal gesproken kunnen alleen bedrijven terecht bij de groothandel.

Sligro opent deuren voor particulieren

Schone lucht

Almere gaat alsnog het Schone Lucht Akkoord ondertekenen. Op aandringen van de Almeerse politiek heeft het college middels een raadsbrief laten weten het akkoord alsnog te tekenen.

Almere doet alsnog mee met Schone Lucht Akkoord

Gewapende overvallen

In de afgelopen maanden is tot drie keer toe een Jumbo-filiaal overvallen in Almere. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft er dinsdagavond aandacht aan besteed.

Gewapende overvallen Jumbo in Opsporing Verzocht

Drugsdealers

Deze week heeft de politie in Almere twee drugsdealers aangehouden. De politie kwam de drugsdealers op het spoor na een tip van een buurtbewoner.

Drugsdealers gepakt na tip

Illegaal afval

In Almere is er een toename van het aantal afvaldumpingen. Dat meldt de regionale omroep. Sinds 2015 is het aantal gedumpte kilo’s afval met 37 procent toegenomen.

Toename illegale afvaldumpingen

Jeugdhulp

De jeugdhulpregio Flevoland en Samen Veilig Midden-Nederland hebben hun samenwerking verlengd. Dat meldt de gemeente Almere. “Er is een meerjarige overeenkomst van kracht die loopt tot in ieder geval 2023. Betrokkenen bij de Flevolandse jeugdbescherming en jeugdreclassering vierden op 12 maart de succesvolle voortzetting van het gezamenlijke werk voor kinderen en gezinnen in de regio”, zo schrijft de gemeente.

Flevolandse jeugdhulpregio en Samen Veilig zetten samenwerking voort

Internationaal Almere

Het aantal mensen dat als expat komt werken voor internationale bedrijven in de regio groeit. Ook in Almere. Daarnaast is er een groei van de lovepats: mensen die hiernaartoe verhuizen voor de liefde. Een groep internationale mensen zocht elkaar ruim tien jaar geleden op voor steun en contact en om samen een netwerk op te bouwen in Almere. Die groep viert inmiddels het tienjarig bestaan.

Vereniging International Almere bestaat 10 jaar

Short Stirling

De start van de berging van Short Stirling was gepland op 30 maart. Op basis van een grondige risicoanalyse door Defensie is in overleg besloten de berging van het vliegtuigwrak uit te stellen.

Start berging Short Stirling bij Almere uitgesteld

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant