66

Overzicht: Voorlopig geen evenementen in Almere

Benieuwd naar welke evenementen er de komende tijd niet doorgaan? Bekijk hieronder een selectie van enkele evenementen die afgelopen week in het nieuws waren.

Libelle Zomerweek

De Libelle Zomerweerk wordt dit jaar verplaatst naar het najaar. Het evenement zou eigenlijk op 14 maart beginnen maar door het coronavirus is de Libelle Zomerweek verplaatst.

Libelle Zomerweek gaat van start

Stad en Natuur Almere

In navolging van de landelijke en lokale richtlijnen heeft Stad & Natuur besloten al haar activiteiten op alle locaties tot en met 31 maart te annuleren. Ook zijn met ingang van zaterdag 14 maart alle locaties gesloten voor publiek met uitzondering van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en de inpandige horeca.

Leefstijlmarkt

Zorggroep Almere heeft in verband met het coronavirus de Leefstijlmarkt afgelast. “Zodra er een nieuwe Leefstijlmarkt wordt georganiseerd, laten we u dat uiteraard weten”, meldt de zorggroep. Zorggroep Almere heeft meer maatregelen genomen. Die zijn terug te vinden op de website.

Overzicht: Geen kermis, Leefstijlmarkt en Opschoondag

Opschoondag

De Landelijke Opschoondag gaat niet door. Ook in Almere zou er een Opschoondag plaatsvinden. “Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen, waarbij onder andere bijeenkomsten van 100+ mensen worden afgelast en mensen worden gevraagd afstand van elkaar te houden. In Flevoland geldt ook een noodverordening waarin deze maatregelen staan”, meldt de gemeente Almere.

Bibliotheek

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet worden ook alle bibliotheken in de stad gesloten. Zowel bij de vestigingen in Almere Stad, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Poort kunnen er geen boeken meer geleend worden. De boekenbrievenbussen zijn daarentegen nog allemaal open.

Geen kermis

De kermis in Almere Buiten wordt uitgesteld. Dat meldt Almere City Marketing. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Het is nog niet duidelijk wanneer de kermis alsnog plaats gaat vinden.

Stichting AAP

Stichting AAP heeft besloten geen rondleidingen meer te geven vanwege het coronavirus. Dat geldt in ieder geval voor de maand maart. “Dit om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden voor de dieren. Of rondleidingen vanaf april weer door zullen gaan, zal later besloten worden”, zo schrijft de stichting.

Stichting AAP schrapt rondleidingen vanwege coronavirus

Nobelhorst

In Nobelhorst gaat het spreekuur niet door. Zowel op vrijdag 20 maart als op 27 maart en 3 april is het spreekuur afgelast. “Wij kijken of we daarna het spreekuur opnieuw kunnen organiseren. Zodra dit bekend is, laten we dit weten via een nieuwsbericht op de website almere.nl/nobelhorst”, aldus de gemeente Almere.

RIVM

Het RIVM heeft enkele maatregelen afgekondigd. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen en theaters. Daarnaast zijn alle eet- en drinkgelegenheden dicht tot en met maandag 6 april. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk.

Door de maatregelen zijn bijna alle evenementen afgelast. De kans is groot dat de evenementen in onze evenementenkalender niet doorgaan. Hoe het precies zit? We geven je een tip: zoek het evenement via Google en bekijk actuele informatie over het evenement op de website of sociale media.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant