78

Overzicht: Geen kermis, Leefstijlmarkt en Opschoondag

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes uit jouw buurt? We hebben hieronder het belangrijkste voor je op een rij gezet.

Geen kermis

De kermis in Almere Buiten wordt uitgesteld. Dat meldt Almere City Marketing. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Het is nog niet duidelijk wanneer de kermis alsnog plaats gaat vinden.

Leefstijlmarkt

Zorggroep Almere heeft in verband met het coronavirus de Leefstijlmarkt afgelast. “Zodra er een nieuwe Leefstijlmarkt wordt georganiseerd, laten we u dat uiteraard weten”, meldt de zorggroep. Zorggroep Almere heeft meer maatregelen genomen. Die zijn terug te vinden op de website.

Geen markt

De markt van vandaag gaat niet door. Het centrum is daardoor stukke rustiger dan normaal. Vaak wordt de markt door meer dan honderd personen tegelijk bezocht. “De donderdagmarkt in Almere-Buiten en de vrijdagmarkt in Almere-Haven gaan wel door aangezien deze minder groot zijn en er minder personen tegelijkertijd aanwezig zijn”, aldus de gemeente.

Inmiddels is bekend dat de markt van zaterdag gewoon doorgaat. De kraampjes worden verspreid over het plein.

Fietsenstalling dicht

De gemeente heeft de bewaakte fietsenstallingen van de Hospitaaldreef en de Schrijversstraat gesloten. Dit om kans op verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De fietsenstalling Stadhuispromenade blijft vooralsnog wel open tijdens de reguliere openingstijden.

Opschoondag

De Landelijke Opschoondag gaat niet door. Ook in Almere zou er een Opschoondag plaatsvinden. “Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen, waarbij onder andere bijeenkomsten van 100+ mensen worden afgelast en mensen worden gevraagd afstand van elkaar te houden. In Flevoland geldt ook een noodverordening waarin deze maatregelen staan”, meldt de gemeente Almere.

Nobelhorst

In Nobelhorst gaat het spreekuur niet door. Zowel op vrijdag 20 maart als op 27 maart en 3 april is het spreekuur afgelast. “Wij kijken of we daarna het spreekuur opnieuw kunnen organiseren. Zodra dit bekend is, laten we dit weten via een nieuwsbericht op de website almere.nl/nobelhorst”, aldus de gemeente Almere.

Ziekenhuis past bezoekuren aan

Het Flevoziekenhuis past de bezoekuren aan vanwege het virus. Patiënten mogen alleen nog tussen 10.00 en 15.00 uur bezoek ontvangen. “Daarbij geldt: één bezoeker per dag, per patiënt en maximaal een half uur. Als bezoek van een kind gewenst is, mag een begeleider mee. Uitzonderingen hierop zijn: bezoek bij terminale of zeer zwaar zieke patiënten, aanwezigheid partner rondom de bevalling bij Verloskunde en bezoek aan de afdeling Kindergeneeskunde.

Bij coronapatiënten op de speciale coronavirus-afdeling (cohortafdeling), de Spoedeisende hulp en de Intensive care is geen bezoek mogelijk.

Uitstel van betaling

Om de gevolgen van het coronavirus te verzachten, neemt de gemeente Almere maatregelen. “Komt u in betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u voor uw aanslag Gemeentelijke Belastingen Bijzonder uitstel van betaling aanvragen“, aldus de gemeente. Dit geldt voor ondernemers, inclusief ZZP’ers in Almere.

Foto

Centrum Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant