87

Vereniging International Almere bestaat 10 jaar

Het aantal mensen dat als expat komt werken voor internationale bedrijven in de regio groeit. Ook in Almere. Daarnaast is er een groei van de lovepats: mensen die hiernaartoe verhuizen voor de liefde. Een groep internationale mensen zocht elkaar ruim tien jaar geleden op voor steun en contact en om samen een netwerk op te bouwen in Almere. Die groep viert inmiddels het tienjarig bestaan.

2400 leden

De Facebookgroep heeft inmiddels bijna 2400 leden. Men wisselt tips uit en komt in contact met elkaar. De vereniging zelf telt zo’n 200 ingeschreven leden die onder andere maandelijks op de hoogte gehouden worden.

Contacten

“Vooral persoonlijke ontmoetingen willen we stimuleren, dus organiseren we maandelijkse en jaarlijkse events om mensen bij elkaar te brengen. Zo hebben we elke maand borrelmomenten in zowel Centrum Stad als in Almere Buiten. We denken erover uit te breiden naar Almere Poort. En elke maand zijn er activiteiten zoals de enige Engelstalige Pubquiz in Almere, een boekenclub, een spelletjesmiddag en ons Dutch Language Café waar mensen op een casual manier de Nederlandse taal met elkaar kunnen oefenen. Daarnaast zijn er onder andere met Pasen, Halloween en Kerst (kinder)activiteiten en kunnen mensen mee met een ‘Welcome in Almere Tour’, georganiseerd door een van onze oud-bestuursleden die officieel gids is”.

Feest

In 2010 werd de vereniging International Almere officieel opgericht. Zaterdag 14 maart zou dat in de Bierfabriek worden gevierd met leden, (oud) bestuursleden en netwerkpartners. Die bijeenkomst werd afgelast vanwege de maatregelen door de overheid. “Gezien de laatste ontwikkelingen heeft ook International Almere besloten om de festiviteiten niet door te laten gaan. Het evenement wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum”, zegt Petra Dirkmaat van de vereniging.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant