54

College roept ouders op hun verantwoordelijkheid te nemen

Het college van burgemeester en wethouders in Almere is het erover eens dat het aantal steekincidenten in de stad, waarbij scholieren betrokken zijn, steeds verder toeneemt. Het college spreekt van een zorgelijke ontwikkeling. Dat schrijft het college in reactie op schriftelijke vragen van het NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

Maatregelen

“Om de steekincidenten onder minderjarigen in de stad in te dammen, werkt het college aan een maatwerkgerichte aanpak van deze doelgroep. Het college vindt ook dat de ouders van scholieren die messen dragen, medeverantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen”, zo wordt gemeld.

Geen beleid

“Gebleken is dat de gemeente nog geen beleid heeft om dit probleem effectief te kunnen aanpakken, terwijl het college ook van een zorgelijke ontwikkeling spreekt. Het college kondigde gelukkig een maatwerkgerichte aanpak. Die moet wat ons betreft heel snel naar de raad komen”, aldus NIDA-raadslid Buyatui.

Politieke markt

Wanneer er wordt gesproken over het nieuwe beleid is nog niet bekend. Voorlopig komen het college en de gemeenteraad niet bijeen vanwege het coronavirus.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant