64

Toename illegale afvaldumpingen

In Almere is er een toename van het aantal afvaldumpingen. Dat meldt de regionale omroep. Sinds 2015 is het aantal gedumpte kilo’s afval met 37 procent toegenomen.

Toezicht

Stadstoezicht is de illegale dumping helemaal zat. Er wordt wel op gehandhaafd, maar het vinden van de eigenaar is niet altijd mogelijk. De politiek is al langere tijd bezig om iets aan het probleem te doen. Vorig jaar riep de gemeenteraad het stadsbestuur op om strenger op te treden.

Controle

“We zijn nu heel intensief bezig met controles in de Stedenwijk. Ik merk daar dat onze controles werken. Mensen beginnen het te leren”, zegt Tessa van het team handhaving van Stadstoezicht tegen de regionale omroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant