77

Flevolandse jeugdhulpregio en Samen Veilig zetten samenwerking voort

De jeugdhulpregio Flevoland en Samen Veilig Midden-Nederland hebben hun samenwerking verlengd. Dat meldt de gemeente Almere. “Er is een meerjarige overeenkomst van kracht die loopt tot in ieder geval 2023. Betrokkenen bij de Flevolandse jeugdbescherming en jeugdreclassering vierden op 12 maart de succesvolle voortzetting van het gezamenlijke werk voor kinderen en gezinnen in de regio”, zo schrijft de gemeente.

Ernstige problemen

De hulp is speciaal voor gezinnen die te maken hebben met ernstige problemen zoals kindermishandeling, verslaving of criminaliteit. ” Om te zorgen dat deze kinderen veilig kunnen opgroeien en zich goed kunnen ontwikkelen, is er meer nodig. Hier komt de expertise van medewerkers uit het team van pas”.

SAVE

SAVE voert de jeugdbescherming en jeugdreclassering in Flevoland uit sinds 2015. De gezamenlijke ambitie van jeugdprofessionals in de regio is dat kinderen ‘zo thuis mogelijk’ kunnen wonen en opgroeien.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant