54

Coronamaatregelen in Almere: bibliotheek dicht; belangrijke rechtszaken gaan door

Gistermiddag rond 17.30 uur werd bekend dat alle scholen, horeca en sportclubs in heel Nederland dicht gaan vanwege het coronavirus. Buiten deze maatregelen worden er in Almere ook andere maatregelen getroffen.

Fastfoodketen

Naast de gewone horeca zijn ook de fastfoodketens gesloten. Buiten dat er niet meer gegeten kan worden in de ketens zelf, kan er ook niet meer gebruik worden gemaakt van de zogeheten ‘drives’.

Zondagavond na 18.00 uur ontstond er verwarring in het land, omdat de drives in Nederland nog open bleven. Later werden de drives toch gesloten. Omdat klanten in de drive geen contact met medewerkers of andere klanten maken, hopen de fastfoodketens op groen licht vanuit de overheid om de drives weer te openen.

Bibliotheek

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet worden ook alle bibliotheken in de stad gesloten. Zowel bij de vestigingen in Almere Stad, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Poort kunnen er geen boeken meer geleend worden. De boekenbrievenbussen zijn daarentegen nog allemaal open.

De uitleentermijn van alle media is automatisch met drie weken verlengd. Er kan niet meer gereserveerd worden.

Rechtbanken

De rechtbanken in Flevoland gaan vanaf dinsdag dicht vanwege het coronavirus. Belangrijke zaken gaan nog wel. Publiek is niet meer welkom. De belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld faillissementen, zittingen rond verplichte zorg en urgente familiezaken zoals uithuisplaatsingen. Als fysieke komst naar het gerechtsgebouw noodzakelijk is, zullen daar maatregelen worden getroffen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant