52

Weekoverzicht: Corona, corona en corona

Deze week stond ook het Almeerse nieuws in het teken van de extra corona-maatregelen. Gelukkig waren er ook nog een paar andere berichten. Bekijk hieronder het belangrijkste uit de afgelopen week.

Corona

De 48-jarige man uit Almere die in thuisisolatie verbleef is vanwege besmetting met het coronavirus inmiddels door de GGD-arts hersteld verklaard. Dat betekent dat hij klachtenvrij is en vervolgens niet meer besmettelijk is voor zijn omgeving. De thuisisolatie van de man wordt opgeheven dus hij kan weer zijn huis verlaten.

Almeerse coronapatiënt hersteld verklaard

GGD Flevoland heeft bekendgemaakt dat een 61-jarige inwoner uit Lelystad is besmet met het nieuwe coronavirus. De man is opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere en verblijft in strikte isolatie. De patiënt voldeed bij binnenkomst niet aan de casusdefinitie voor het coronavirus. “Toen na korte tijd uit nader onderzoek toch een verdenking van het coronavirus naar voren kwam, zijn alsnog alle beschermende isolatiemaatregelen genomen”, meldt de GGD.

Lelystedeling met corona in Almeers ziekenhuis

Donderdagavond is het Regionaal Beleidsteam van de Veiligheidsregio Flevoland bij elkaar gekomen. Het team onder leiding van burgemeester Franc Weerwind sprak over de de extra maatregelen die het kabinet heeft besloten in te zetten vanwege het coronavirus. Tijdens deze bijeenkomst is het besluit genomen om op te schalen naar GRIP 4.

Veiligheidsregio Flevoland om de tafel vanwege coronavirus

Diverse bedrijven en organisaties hebben maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Kinepolis neemt de extra maatregelen van het kabinet serieus. “Wij hebben daarom aanpassingen gemaakt op onze filmplanning: per filmvoorstelling zullen maximaal 100 tickets beschikbaar zijn”. Medewerkers en cliënten van Almere Jungle worden bij binnenkomst streng gecontroleerd. “Wij controleren eerst de temperatuur en wij bevragen de mensen of ze enige nies- of hoestklachten hebben. Ook kerken en moskeeën in Almere nemen maatregelen.  Radiozender Easy FM en televisie zender KIJK Almere hebben besloten tot 31 maart geen live programma’s te maken en uit te zenden.

Cultuurfonds

Cultuurfonds Almere heeft weer geld beschikbaar voor culturele projecten in Almere. Culturele makers, waaronder filmmakers, beeldend kunstenaars en theatermakers, kunnen voor 2020 aanvragen indienen.

Cultuurfonds Almere stelt geld beschikbaar voor culturele projecten

Flevoziekenhuis

Een beveiligingsmedewerker van het Flevoziekenhuis zou een zwangere vrouw met een nikab de toegang hebben geweigerd. Dat meldt het televisieprogramma Brandpunt+.

Flevoziekenhuis weigerde doodzieke Youssra (22) vanwege nikab

Vluchtelingen

NIDA wil dat Almere meewerkt aan het opnemen van 500 alleenstaande kwetsbare kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Dat staat in een motie die is ingediend door het NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen

Opsporing Verzocht

De politie heeft Youssef Ben Hamou op de Nationale Opsporingslijst gezet. Hij wordt gezocht omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op 21 december 2019 in een appartement in het centrum van Almere.

Politie plaatst Youssef Ben Hamou op Nationale opsporingslijst

Beroving

Een 19-jarige maaltijdbezorger is zaterdag op de Leijhof beroofd door drie jongeren. Dat meldt de politie online. De politie zoekt getuigen.

19-jarige maaltijdbezorger beroofd in Waterwijk

Cafetaria De Evenaar

Cafetaria de Evenaar is officieel erkend als Smaakmaker. Met dit label laat het horecabedrijf uit Almere zien dat gastvrijheid en duurzaamheid er hand in hand gaan. Als Smaakmaker komt Cafetaria de Evenaar in aanmerking voor een verduurzamingsbudget ter waarde van 4.500 euro.

Cafetaria de Evenaar officieel erkend als Smaakmaker

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant