56

Beleef Tweede Paasdag in Theater Bellevue met Judas

Let op: Dit evenement is net als andere evenementen in de kalender onder voorbehoud vanwege het coronavirus.

In samenwerking met de Theologische Universiteit Kampen, de Vrije Universiteit Amsterdam en Theater Bellevue in Amsterdam, speelt Theatergroep Suburbia de solovoorstelling ‘Judas’ op Tweede Paasdag, op 13 april. Na een landelijke theatertournee is ‘Judas’ dan voor het laatst te zien, zowel ‘s middags als ‘s avonds. Behalve de voorstellingen is er ook een Paasbrunch, een inleiding door hoogleraar Bert Jan Lietaert Peerbolte en een open nagesprek voor geïnteresseerde bezoekers over wat de voorstelling met je doet o.l.v. dominee Paul Visser.

Andere kijk op Pasen

Op zoek naar een andere kijk op Pasen dit jaar? Bezoek dan de voorstelling ’Judas’ op Tweede Paasdag. Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf? Was hij vals of juist eerlijker dan de anderen?

Judas

Judas neemt voor het eerst zélf het woord in een solovoorstelling waarin hij het woord direct tot het publiek richt. Hij vertelt ons over zijn dromen en verlangens, over zijn vriendschap met Jezus, het fatale verraad en de blijvende schande. Ook confronteert hij ons op intrigerende wijze met de judas in onszelf…

Paasbrunch

Voorafgaand aan de monoloog Judas is een heerlijke Paasbrunch, verzorgd door De Smoeshaan. Na afloop van de voorstelling is een nagesprek onder leiding van de bekende dominee Paul Visser van de Noorderkerk in Amsterdam. Hij nodigt het publiek uit na te denken over Judas in het hier en nu. Wat vertelt Judas ons over onszelf?

Judas is ook ’s avonds in Bellevue te zien. Voorafgaand aan de voorstelling geeft Bert Jan Lietaert Peerbolte (VU hoogleraar Nieuwe Testament) een inleiding. Wie was Judas? Wat weten wij met zekerheid over hem te zeggen en wat niet? Hoe is de beeldvorming van Judas door de eeuwen heen veranderd? Wat maakt Judas tot zo’n intrigerende figuur?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant