52

Veiligheidsregio Flevoland om de tafel vanwege coronavirus

Gisteravond is het Regionaal Beleidsteam van de Veiligheidsregio Flevoland bij elkaar gekomen. Het team onder leiding van burgemeester Franc Weerwind sprak over de de extra maatregelen die het kabinet heeft besloten in te zetten vanwege het coronavirus. Tijdens deze bijeenkomst is het besluit genomen om op te schalen naar GRIP 4.

Impact

Het team heeft de impact besproken van de maatregelen. “De ernst van de situatie is met alle burgemeesters gedeeld en zij zijn geïnformeerd door deskundigen. De kabinetsmaatregelen zijn onderschreven en afgesproken is dat er zoveel mogelijk gewerkt wordt met eenduidige Flevolandse uitgangspunten. Er is nog veel onduidelijk, we bundelen onze krachten en staan in nauw contact”, meldt de Veiligheidsregio Flevoland.

Afspraken

“Conform de Wet veiligheidsregio’s en de Wet publieke gezondheid is er een aantal bevoegdheden belegd bij de voorzitter van de Veiligheidsregio, Franc Weerwind. Er is afgesproken dat iedere burgemeester zelf eerste aanspreekpunt blijft in de communicatie binnen de eigen gemeente”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant