50

Bibliotheek Stad gaat verbouwen

Bibliotheek Stad gaat de komende periode verbouwen. Dat meldt de bibliotheek op haar website.

Nieuwscafé

Het nieuwscafé wordt verplaatst naar de eerste etage. Op zaterdag 28 maart vindt de eerste mijlpaal plaats; dan opent wethouder Hilde van Garderen om 11.00 uur het nieuwe nieuwscafé. “Uiteraard met een feestelijk programma”, zo laat de bibliotheek weten. “Houd onze website in de gaten voor meer informatie”.

Meer veranderingen

Daarnaast wordt de jeugdafdeling aangepakt en op de plek van het nieuwscafé komt een kleine filmzaal. Eind 2020 moet alles klaar zijn. “Dat betekent een hoop bouwwerkzaamheden. En dat niet alleen: collectie wordt (tijdelijk) verplaatst of aangepast. Door bordjes kun je precies zien waar er veranderingen in de collectie plaatsvinden en waar er werkzaamheden zijn. Voor wat betreft de bouwwerkzaamheden: er zal (geluids)overlast zijn. Op voorhand onze excuses”, aldus de bibliotheek op internet.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant