64

Almere neemt corona-maatregelen; van bioscoop tot lokale omroep

Diverse bedrijven en organisaties hebben maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hieronder een kleine greep uit enkele maatregelen.

Bioscoop

Kinepolis neemt de extra maatregelen van het kabinet serieus. “Wij hebben daarom aanpassingen gemaakt op onze filmplanning: per filmvoorstelling zullen maximaal 100 tickets beschikbaar zijn. We zullen hier rekening mee houden bij de in- en uitloop van de voorstellingen. Dus ook in de gangen houden we de aantallen beperkt. Reguliere voorstellingen waarvan al meer dan 100 tickets verkocht waren, zullen we opsplitsen in twee zalen. Zo blijft de kans op besmetting nihil en kunnen we nog steeds samen genieten van een geweldige film”, zo schrijft de bioscoop in een extra nieuwsbrief.

“Events zoals de Ladies Night, Kleuterbios en marathons zullen verschoven worden naar een latere datum. Voor Wie Is De Mol en Discovery Day hebben wij besloten de voorstellingen niet door te laten gaan”.

Almere Jungle

Medewerkers en cliënten van Almere Jungle worden bij binnenkomst streng gecontroleerd. “Wij controleren eerst de temperatuur en wij bevragen de mensen of ze enige nies- of hoestklachten hebben. Na de controles gaan de medewerkers en de cliënten hun handen met zeep wassen”, vertelt directeur Robert Loose bij de regionale omroep.

Kerken en moskeeën

Ook kerken en moskeeën in Almere nemen maatregelen. De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Levend Water in de Parkwijk, verspreidt de bezoekers van de diensten over twee verschillende momenten op de dag. Gemeenteleden worden ingedeeld in de ochtend- of middagdienst.

Lokale omroep

Radiozender Easy FM en televisie zender KIJK Almere hebben besloten tot 31 maart geen live programma’s te maken en uit te zenden. “Zo zullen er in maart in Nul36 aan de Grote Markt geen gasten worden ontvangen voor het programma De Tafel Op 2. Ook de opnames van het televisie programma De Tafel Op 2 in het WTC, waarvan de opnames op 27 maart stonden gepland, gaan niet door”, meldt de omroep.

Politiek

De Politieke Markt van gisteren ging niet door. Tot onvrede van de SP. “SP Almere is teleurgesteld over het besluit om in ieder geval tot 1 april geen raadsvergaderingen / politieke markten te houden”, zo schrijft de partij. “Wij zijn van mening dat de Almeerse bevolking ten allen tijde vertegenwoordigd dient te worden door haar gekozen volksvertegenwoordigers (gemeenteraad). Juist in tijd van crisis. Ook worden belangrijke dossiers die al ernstige vertraging hebben opgelopen de laatste maanden, zoals de wooncrisis in onze stad, weer uitgesteld. Dit terwijl de Almeerse bevolking lijdt onder een groot tekort aan betaalbare woningen. Onze voorkeur zou uitgaan naar raadsvergaderingen zonder publiek en met zo min mogelijk ondersteunend personeel in combinatie met hygiëne maatregelen. Uiteraard kunnen de vergaderingen dan zoals altijd online gevolgd worden via de livestream”.

“Wij willen absoluut de risico’s van het coronavirus niet bagatelliseren en zijn ook van mening dat deze crisis zeer serieus genomen dient te worden. Echter dient de stad bestuurd te worden door haar democratisch gekozen volksvertegenwoordiging. Juist in deze tijd”, aldus de partij.
Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant