53

Politieke Markt: Ombudsman, Oosterwold en Opvang

Update: Deze Politieke Markt ging niet door vanwege de coronamaatregelen. Het bericht was al voor de maatregelen geplaatst. De onderwerpen zullen naar verwachting op een andere Politieke Markt besproken worden.

Vandaag vindt de 581ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Ombudsman

Anne Martien van der Does wordt herbenoemd voor de periode van zes jaar (van 12 maart 2020 tot en met 11 maart 2026) als plaatsvervangend gemeentelijk ombudsman. Arre Zuurmond is benoemd als gemeentelijk ombudsman en Anne Martien van der Does als plaatsvervangend gemeentelijk ombudsman. Zij draagt zorg voor het vervangen van de heer Zuurmond(ombudsman), tijdens afwezigheid of ziekte en het afhandelen van eventuele klachten over de ombudsman en zijn medewerkers. Daarnaast kan zij zelfstandig zaken in behandeling nemen.

Oosterwold

De raad wordt gevraagd de geactualiseerde exploitatiebegroting Oosterwold 2020 vast te stellen. Deze begroting vormt de basis voor de exploitatiebijdragen die door initiatiefnemers in Oosterwold worden betaald. De exploitatiebegroting stijgt door verschillende oorzaken met 34,8 miljoen naar 303,9 miljoen.

Vanavond wordt erover gesproken in Zaal Stad.

Opvang vluchtelingen

Een aantal maatschappelijke organisaties heeft gemeenten opgeroepen zich te verenigen in een ‘Coalitionof theWilling’ om het kabinet te bewegen om 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland te bieden. De fractie NIDA Almere wil zich via deze motie bij deze oproep aansluiten.

Vanavond wordt erover gesproken in Zaal Buiten.

Lees ook eens:

NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen

Onderwerpen

Vanavond wordt er ook over andere onderwerpen gesproken. Het gaat bijvoorbeeld opnieuw over de Floriade. Ook wordt de Visie Openbare Ruimte besproken. Daarnaast gaat het over de motie ‘Geen dekking, geen experiment gesloten coffeeshops’ van NIDA.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant