60

Overzicht: Badminton, diefstal telefoon en de Marinaweg

Benieuwd naar de meest interessante nieuwtjes uit Almere? Bekijk hieronder drie actuele berichten.

Marinaweg

Bewoners van appartementencomplexen aan de Marinaweg hebben geen gelijk gekregen van de Raad van State. De bewoners waren tegen het nieuwe bestemmingsplan Almere Poort Oost en Duin. Het plan is namelijk om meer woningen te bouwen. Ook moet er meer horeca komen. De bewoners vrezen voor parkeeroverlast. Volgens de Raad van State had er eerder bezwaar gemaakt moeten worden en zit er minstens 1 kilometer tussen de appartementen en het desbetreffende gebied.

Badminton

Sportwinkel Bees heeft de rechtszaak tegen zijn verhuurder gewonnen. De winkel is gevestigd in sporthal Parkwijk. De toegang zou door de verhuurder veranderd zijn, zodat onbevoegde niet zomaar de sporthal in kunnen. De winkel is alleen toegankelijk als de sporthal geopend is. Op die manier kunnen klanten de winkel niet altijd meer bereiken. Volgens de eigenaar van de sportzaak mag de toegang niet zomaar veranderd worden. De rechter is het daarmee eens.

Diefstal telefoon

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Almere, had een afspraak gemaakt via marktplaats voor de verkoop van een telefoon. Op het moment van de overdracht greep de ‘koper’ de telefoon weg en ging er vandoor. Dit gebeurde op dinsdag 10 maart rond 17.15 uur op de Koetsierbaan. De jongen kon snel aangehouden worden en zit vast voor verhoor.

Foto

Almere Poort, bouw woningen. Foto door: nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant