56

Lelystedeling met corona in Almeers ziekenhuis

GGD Flevoland heeft bekendgemaakt dat een 61-jarige inwoner uit Lelystad is besmet met het nieuwe coronavirus. De man is opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere en verblijft in strikte isolatie. De patiënt voldeed bij binnenkomst niet aan de casusdefinitie voor het coronavirus. “Toen na korte tijd uit nader onderzoek toch een verdenking van het coronavirus naar voren kwam, zijn alsnog alle beschermende isolatiemaatregelen genomen”, meldt de GGD.

Te laat

Bij binnenkomst heeft de Lelystedeling nog wel contact gehad met een kleine groep personen in het Almeerse ziekenhuis. Deze personen zijn in beeld gebracht en worden gedurende twee weken nauwkeurig gemonitord. “Als zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het virus. De contacten buiten het ziekenhuis worden door de GGD Flevoland in beeld gebracht. De man is besmet geraakt via een vooralsnog onbekende bron”, aldus de GGD.

Vragen

Inwoners met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl Ook kunnen inwoners bellen met landelijke publieksinformatienummer 0800-3151. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona

Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Richtlijnen

GGD Flevoland adviseert om de landelijke richtlijnen op te volgen. Dat betekent vaak de handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog en na gebruik papieren zakdoekje wegwerpen. Ook zijn er nieuwe maatregelen: Thuisblijven bij milde klachten en evenementen van meer dan 100 bezoekers zijn massaal afgelast.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant