63

Flevoziekenhuis weigerde doodzieke Youssra (22) vanwege nikab

Een beveiligingsmedewerker van het Flevoziekenhuis zou een zwangere vrouw met een nikab de toegang hebben geweigerd. Dat meldt het televisieprogramma Brandpunt+.

Ontsteking

Youssra (22) is vier weken zwanger en kan nauwelijks op haar benen staan als ze zich begin december 2019 meldt bij de balie van het Flevoziekenhuis Almere om hulp. Uiteindelijk blijkt zij een blindedarmontsteking te hebben. Ondanks haar hevige klachten, wordt zij niet toegelaten. Pas nadat ze haar gezichtssluier afdoet gaan de schuifdeuren open.

Excuses

Het ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden: “In het Flevoziekenhuis zijn alle patiënten welkom ongeacht religie, herkomst of geaardheid”, schrijft het ziekenhuis in een brief. “Een ander uitgangspunt is dat acute spoedzorg altijd wordt verleend, óók indien betrokkene gezichtsbedekkende kleding draagt.”

Lees het volledige artikel op de website van Brandpunt+.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant