111

NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen

NIDA wil dat Almere meewerkt aan het opnemen van 500 alleenstaande kwetsbare kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Dat staat in een motie die is ingediend door het NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

Oproep

Eerder deden Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children een oproep. NIDA Almere wil met de motie gehoor geven aan die oproep. “Deze maatschappelijke organisaties hebben gemeenten opgeroepen zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’ om het kabinet te bewegen om 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland te bieden”, zo schrijft de partij.

Humanitaire ramp

“Op het Griekse eiland Lesbos is een humanitaire ramp van ongekende omvang gaande”, zegt fractievoorzitter Hassan Buyatui. Er is ook een grote groep alleenstaande kinderen die zeer kwetsbaar zijn. Deze kinderen wordt de toegang ontnomen tot hun meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Ik vind dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om bereidheid te tonen om een deel van de alleenstaande kwetsbare kinderen op te vangen. Het is daarom van groot belang dat Almere ook gehoor geeft aan de noodkreet van de Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children en net als een aantal andere Nederlandse gemeenten bereidheid toont om mee te werken aan het opnemen van kwetsbare vluchtelingenkinderen uit Griekland”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant