NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen

Deel dit artikel

NIDA wil dat Almere meewerkt aan het opnemen van 500 alleenstaande kwetsbare kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Dat staat in een motie die is ingediend door het NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

Oproep

Eerder deden Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children een oproep. NIDA Almere wil met de motie gehoor geven aan die oproep. “Deze maatschappelijke organisaties hebben gemeenten opgeroepen zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’ om het kabinet te bewegen om 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland te bieden”, zo schrijft de partij.

Humanitaire ramp

“Op het Griekse eiland Lesbos is een humanitaire ramp van ongekende omvang gaande”, zegt fractievoorzitter Hassan Buyatui. Er is ook een grote groep alleenstaande kinderen die zeer kwetsbaar zijn. Deze kinderen wordt de toegang ontnomen tot hun meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Ik vind dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om bereidheid te tonen om een deel van de alleenstaande kwetsbare kinderen op te vangen. Het is daarom van groot belang dat Almere ook gehoor geeft aan de noodkreet van de Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children en net als een aantal andere Nederlandse gemeenten bereidheid toont om mee te werken aan het opnemen van kwetsbare vluchtelingenkinderen uit Griekland”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

12 Reacties op “NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen”

 1. Ruudenjose

  500 kinderen?weet Nida wat dat kost?
  Natuurlijk niet. Laat de moslims de opvang betalen. Wedden dat ze dat niet doen?
  Dat moeten de nederlanders weer betalen.

 2. William anker

  Volgens mij is het overgrote deel van Syrië veilig. Lekker terug en het land opbouwen lijkt mij een beter idee.

 3. Libië

  Jammer dat wij dit niet hoorde voor de burgeroorlog in Libië. Of was dat omdat het grote deel bruine kinderen waren en niet moslim!

 4. B

  Ik vraag mij af of deze mensen beseffen dat er in Almere al een groot te kort is aan woonruimte plus dat er ook een groot tekort is aan pleegouders of ander soort opvang plus fondsen voor jongeren.

  Waar willen ze deze kinderen dan in hemelsnaam plaatsen???

 5. Say

  @ruudenjose

  Weten jullie wat Holleeder kost.
  Weten jullie wat stelende politici ons kosten.
  En ook Moslims betalen belasting.
  En weet je wat Corona ons kost, door al die Hollanders die toch gaan werken in een ziekenhuis of school, die Vindicat gekken die toch afreizen naar Italië terwijl ze wisten dat daar Corana al in alle aanwezigheid was.
  Die alcoholisten (geen Moslims) die zoveel rotzooi veroorzaken en vaak onschuldige mensen doodrijden.

 6. Norbert Tijhuis

  Waarom worden deze moslimkinderen, want dat zijn het, niet opgenomen door hun geloofsgenoten als Saoedi-Arabië, Bahrein e.d., schatrijk en een zee aan ruimte? Daar hoor hoor je nooit over.

  Bovendien als je de kinderen hierheen haalt, wordt je meteen verplicht ook de ouders en/of andere bloedverwanten over te laten komen (Kinderrechten verdrag)
  Ook daar hoor je niemand over.
  Al met al: niet doen dus

 7. Rif

  Deze “kinderen” 14 t/m 18 jaar.. zonder bewijs van geboorte jaar, zijn precies die mensen die overlast geven in de AZC..
  Dus waarom hierheen halen?

 8. Say

  Met welk geld. Dat de Nederlanders nog steeds verdienen door slavenhandel dmv van Shell in oa Nigeria. Ja, Erdigan is het zat om 4 miljoen vluchtingen voor 6 miljard op te vangen jaar in jaar uit. Hoelang neemt 1 van jullie iemand in huis voor 1500 euro?

Reageren is niet meer mogelijk.