50

Cultuurfonds Almere stelt geld beschikbaar voor culturele projecten

Cultuurfonds Almere heeft weer geld beschikbaar voor culturele projecten in Almere. Culturele makers, waaronder filmmakers, beeldend kunstenaars en theatermakers, kunnen voor 2020 aanvragen indienen. De eerste projecten in 2020 zijn al gehonoreerd. “In 2019 was ons budget al vrij snel overvraagd omdat er gewoon ontzettend veel toffe projecten zijn in Almere. Met ons nieuw aangevulde jaarlijkse budget kunnen we ook dit jaar samen met Gemeente Almere bijdragen aan het versterken, verbreden, verbinden en vooruitgaan van cultuur in Almere.”

Project

Het project Landmarkering Zichtlijn Pampushout is één van de projecten die in 2020 in gehonoreerd. De aanvrager, Stichting Flevolandschap, wil met de realisatie van een sculptuur een inhoudelijk en esthetische toevoeging aan de collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Almere. Jan-Melle Liscaljet, cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: “Het project in Pampushout heeft een sterk concept in een ogenschijnlijk simpel ontwerp, dat uiting geeft aan typisch Almeers cultureel erfgoed.”

Makers met ambitie

Makers die ambitie hebben voor een project kunnen bij Cultuurfonds Almere in gesprek met de cultuurscouts. Jan-Melle: “Zij gaan met makers in gesprek. We denken graag mee over hoe een project kan slagen. We bieden naast financiering bijvoorbeeld ook advies en een netwerk. Vanaf 8 maart a.s. organiseren we de informatieve bijeenkomsten Culturele Zaken. Hier kunnen makers direct met ons in contact komen.”

Extra budget

Naast het jaarlijks budget  heeft Cultuurfonds Almere met het nieuwe Almeerse coalitieakkoord vanaf dit jaar ook een extra budget voor projecten die gerelateerd zijn aan de Floriade. Het College heeft besloten dat Cultuurfonds Almere dit extra geld kan inzetten ten behoeve van culturele programmering op en rond de Floriade.

Voor meer informatie: www.cultuurfondsalmere.nl

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant