89

Cafetaria de Evenaar officieel erkend als Smaakmaker

Cafetaria de Evenaar is officieel erkend als Smaakmaker. Met dit label laat het horecabedrijf uit Almere zien dat gastvrijheid en duurzaamheid er hand in hand gaan. Als Smaakmaker komt Cafetaria de Evenaar in aanmerking voor een verduurzamingsbudget ter waarde van 4.500 euro.

Horeca

Er zijn meer dan 60.000 horecabedrijven in Nederland. Die gebruiken een enorme hoeveelheid energie. Een gedeelte daarvan lekt onnodig weg, wat zorgt voor energieverspilling en onnodig hoge energiekosten.

Energiebewust

Smaakmakers is een initiatief van Vattenfall en HorecaNederland.TV. Ze willen horecazaken mobiliseren om energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Nederlanders vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.

Verduurzaming

Duurzaamheid is een term die niet meer weg te denken is uit het huidige klimaat. Ook steeds meer horecabedrijven willen de omslag maken naar een duurzamere beleidsvoering. Met een korte online energiecheck kunnen horecaondernemers ontdekken hoe hun zaak ervoor staat qua energieverbruik en of ze in aanmerking komen voor het Smaakmakerslabel. Als een van de eerste Smaakmakers van Nederland komt Cafetaria de Evenaar in aanmerking voor een verduurzamingsbudget van 4500 euro, een beloning voor bedrijven waar duurzaamheid nu al hoog in het vaandel staat.

Vattenfall

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom jaagt het bedrijf de transitie naar een duurzamer energiesysteem aan met groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.

HorecaNederland.TV

HorecaNederland.TV is het snelst groeiende videoplatform voor de horeca- en hospitalitybranche. We maken series, reportages en interviews, die een kijkje geven in de keuken van de Nederlandse horeca. HorecaNederland.TV produceert sinds de lancering in mei 2016 wekelijks nieuwe afleveringen van uiteenlopende series over de horeca. Kijk op www.horecanederland.tv

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant