57

Theatergroep SubSub speelt Lucifer

Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Speeldata

Woensdag 8 april (try out) – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 10 april (try out) – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 11 april (première) – aanvang 20.15 uur – UITVERKOCHT
Donderdag 16 april – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 17 april – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 18 april – aanvang 20.15 uur
Zondag 19 april – aanvang 14.30 uur
Woensdag 22 april – aanvang 20.15 uur
Donderdag 23 april – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 24 april – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 25 april – aanvang 20.15 uur

Het verhaal

De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Waar?

Meer over de tickets vind je op de speciale website.

Meer informatie over Subsub is te vinden op de website van de theatergroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant